marți, 1 mai 2012

PROTEJATI COPIII

         Asa ne sfatuieste Littlelucky astazi,cand ne propune inca o colectie de linkuri care sa cuprinda diverse articole,discutii si pareri pe aceasta tema.Contribui si eu cu un mic articol/tema dezvoltata care (in special cand vine vorba de copii) ma deranjaza.
        
                Abuzurile(de toate felurile)asupra copiilor.

        Aici avem situatiile urmatoare:
            1.IPOTEZA La semafor,un copil(de regula rrom si de regula obligat de cineva "din spate")se plimba printr-e masini cerand soferilor 0.5 bani sau 1 Leu (dupa caz si posibilitate).acuma,sunt oameni care intorc capul in cealalta parte(dupa ce au grija sa inchida geamul)si care poate nu au marunt sau poate pur si simplu nu vor sa ii dea copilului respectiv(pentru ca stiu ca este posibil ca nici 5%din acei bani sa nu fie pentru el);insa sunt si acei oameni care deschid geamul(in cazul in care era inchis)si pun ceva de genul "pleaca ma in ----- matii" sau "du-te la munca nu la cersit"
               CONCLUZIE  Sa fim seriosi copilul nu iti  cere bani cu pistolul la cap deci nu te obliga sa ii dai bani..si sunt copii de 4-5-6-7 ani care cersesc de regula asa ca...tu ti-ai pune copilul  de 5 ani sa "munceasca"!?!

             2.IPOTEZA.In cazul de sus era vorba de straini..acum vorbim de propria mama.La tara,in localitatea din care sunt,ies la un moment dat afara si aud(tare si raspicat) pe cineva tipand: "Vasileeeeee...vin' acasa f---i m---i matii".Tacere!Raman surprinsa cand ma uit pe strada si imi dau seama ca o "mamica" isi "striga duios" propriul copil
                CONCLUZIE.Cat de tampit/a si denaturat/a sa fi sa iti injuri propriul copil!?!  

             3.IPOTEZA."Ionela,invata bine copii?"(intreb eu)."Da au luat premii si le-a dat carti de la scoala"(zicea ea)."Ce premii au luat"(intreb iarasi eu)."Nu stiu"(raspunde ea)
                CONCLUZIE.Mi se pare extraordinar de trist sa nu fi atent la copii tai(care sunt sigura ca au luat acele premii fara sa fie ajutati de parinti),ca dupa ce ca nu ai ce le oferi din punct de vedere material,nici macar sa le oferi dragostea si atentia ta nu esti in stare.TRIST TRIST TRIST.

             4.IPOTEZA.Intr-un supermarket vad la un moment dat un copilas micut(3 anisori maxim) cu un balon in mana.La un moment dat o "doamna" furioasa il trage foarte brusc de mana si zice "treci incoa'"....a tras copilul acela atat de tare ca balonul a "zburat"din manuta lui si mama sa il tragea si il mustra iar copilasul se uita cum frumosul sau balon mare si colorat isi lua zborul....
              CONCLUZIE.Oare acasa ce ii face daca in public reactioneaza asa !?!

            Nu am copii dar voi care aveti,protejati-va copii si,in masura in care puteti protejati si alti copii chear daca nu sunt ai dvs.    

      

2 comentarii:

  1. Da,si eu am intalnit multe asemenea situatii,pe care tu le-ai pus f.bine in evidenta.De la parinti care isi educa odraslele cu bataia (brutalitati),vorbe urate si sunt nepasatori la felul cum cresc, ce pretentii sa ai?Noi cum sa intervenim in relatia dintre asemenea parinti si copiii lor?Poate numai atunci cand vor fi la gradi sau la scoala,daca vor fi dati si acolo...

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact Angi!..Daca vor fi dati si acolo...dar la cat le pasa de ei..slabe sanse...sau in mediul rural doar pentru bursele acelea pe care le dadeau daca venitul pe cap de membru al familiei era sub nush ce suma...

    RăspundețiȘtergere

Iti multumesc frumos pentru vizita.