sâmbătă, 21 noiembrie 2015

DESERT USOR.COMPANIE

   Vreau sa va arat astazi desertul meu preferat de toamna(si de iarna,atata timp cat avem dovleci)
    Este vorba de dovleac copt cu miere nuca si scortisoara.Am zis ca este usor nu? :D
    Se ia un dovleac placintar -mai ales ca este sezonul lor si ii puteti pastra in camara chiar si toata iarna.



   Se taie in doua,se curata semintele cu o lingura si se taie in  felii generoase:



   Se aseaza feliile in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Eu il dau la 180 de grade timp de aproximativ 50 de minute dar intotdeauna il scot si gust sa vad daca este facut si moale.
    Il puteti servi rece si presarat cu un strop de miere si scortisoara,sau il puteti consuma ca atare pentru ca este oricum destul de dulce.
    Mie imi place sa il "razui" cu lingura de pe coaja(copt bine capata textura unui piure) si sa il asez in catron in straturi:un rand dovleac,un rand scortisoara si un strop de miere...si la sfarsit presar deasupra nuca prajita maruntita si iar scortisoara.Il servesc de la frigider cu lingurita.



Cum totul are gust mai bun in doi bineinteles ca am si companie- sotul meu(pentru ca da...am devenit doamna intr-e timp :D ) 



 
   Si daca ne intindem noi la rasfat facem si ceai de portocala langa.
   Lucruile decurg bine,doi copii mari in pijamale se uita la desene animate si servesc din catronele inflorate,stau unfofoliti in paturica inca in lucru si mai sorb si cate o gurita de ceai ...


 
   Chiar asa..totul este mai gustos si mai frumos in doi...